Slide
Sieviešu gudrība, kas izveido vīriešu stilu
Rita Erdmane
Mūsu šodienas intervija ir veltīta talantīgai sievietei, kura nolēma pārliecināties, ka vīrieši neaizmirst par stila un šarma nozīmi.
Lūdzu, iepazīstiniet ar sevi. Kāds ir Jūsu vārds? No kurienes Jūs esat?
Rita Erdmane, Rīga, Latvija.
Ar ko Jūs nodarbojies? Kā sākās Jūsu ceļš?
Esmu stiliste, private shopper, manas īpašās zināšanas un specialitāte ir lietišķais vīriešu stils, kura pamats ir uzvalks.
Manas klientes ir arī sievietes, kas novērtē ilglaicīgumu, kvalitāti un individualitāti garderobē, kas iecienījušas īpašas, retas lietas, piemēram, no limitētām dizaineru kolekcijām vai maziem modes zīmoliem, bieži vien ir roku darbs un īpaši viņām šūtas.
Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?Pirms 10 gadiem biju privātajā šopinga tūrē ar klientēm Milānā, tur iepazinu itāļu uzvalku drēbnieku pasauli, viņu tradīcijas un ģimeniskumu, kaislību uz darbu, kultūru, un biju sajūsmā, sevišķi redzot šo kraso atšķirību starp pelēcību un robustumu Rīgas vīriešu apģērbu veikalos un itāļu niansēti smalko darbu, ārkārtīgi augsto kvalitāti un audumu, piegriezumu, krāsu izjūtu. Un aizrāvos ar drēbniecību un vīriešu stilu.
Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
Esmu līdzautore grāmatai “Viņš. Veiksmīga vīrieša apģērbs”
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/190094-vins_veiksmiga_viriesa_apgerbs.html
Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
Optimisms, empātisms, sabiedriskums.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu / biznesu? Kādi ir plāni?
Veicu privātu klientu garderobes auditu, veidoju iepirkšanās plānu un dodos ar klientiem individuālajā šopingā.
Sadarbojos ar universālu Stockmann, – veidoju mārketinga materiālus, fotosesijas, konsultēju kolekciju iepircējus, iekārtoju showroom, bet visvairāk man patīk individuālās klientu stila konsultācijas un private shopping.
Šobrīd Stockmann veidojam interesantu jaunu projektu, par ko publiski tiks paziņots augustā.
Aprakstiet savu ideālu dienu.
Rīta joga 3 reiz nedēļā, vismaz 10tūstoši soļu dienā ir manas fiziskās labsajūtas minimums.
Fotosesiju make up un stils slavenībām ir tā darba daļa, par ko visvairāk priecājos, jo sevišķi, ja nepazīstu modeli, tad izvēršas interesantas pārsteigumu pilnas sarunas. Šīs ir iedvesmojošas dienas.
Brīvdienas pie jūras, namiņā Kurzemes piejūras mežā, garas pastaigas ar ģimeni un suni ir mana ideālā brīvdiena.
Izbaudu un nepārmetu sev arī slinkošanu un saldumus, kas ir mana vājība.
Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
Stabilitāte un miers jebkurā situācijā, - protams, gadās arī sapsihoties, bet tas paliek neredzams.. - mērķtiecīgums, komunikabilitāte.
Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
Izdomāt mērķi, uzzīmēt plānu un neatlaidīgi iet šo ceļu uz mērķi, pie reizes izbaudot procesu un pieņemot neparedzētus pagriezienus, kas, iespējams aizved uz mērķi ātrāk, vai vismaz interesantāk, nekā mēs to redzam no pirmā acumirkļa uzmetiena. Teikt “Jā!” jaunām prasmēm un pieredzēm.
Ticēt saviem spēkiem un darīt par spīti tiem, kas tiem netic.
Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?
-Dodamies uz Japānu iepazīties ar vietējiem dizaineriem?!
-Jā!
Instagram: ritaerdmane
Facebook: rita.erdmane.9

Comments powered by CComment