Slide
Latvijas lepnums!
Mums ir gods iepazīstināt Jūs ar Lauru Ikauniece - Latvijas sporta zvaigzni.
Laura dzimusi Ventspilī, un izauga Jūrmalā. Kopš 2016.gada trenējas Tallinā. Mēs lasījām par viņas sasniegumiem presē un atbalstījām viņu sacensības laikā. Šodien viņa stāstā par sevi.
Ar ko Jūs nodarbojies? Kā sākās Jūsu ceļš?
Jau 19 gadus nodarbojos ar vieglatlētiku. Mana disciplīna ir septiņcīņa, jeb daudzcīņa (100m barjerskriešana, augstlēkšana, lodes grūšana 4kg, 200m sprints, tāllēkšana, šķēpa mešana 600g, 800m skriešana). Sāku ar vieglatlētiku nodarboties no 9 gadu vecuma. Pirms tam dejoju sporta dejās un hip hop dejās.
Mani vecāki jaunībā bija profesionāli sportisti, mammai vēl tagad ir pāris Latvijas rekordi sprinta distancēs. Man laikam sports ir gēnos. Bērnībā sapnis bija tikt uz Olimpiskajām spēlēm un 2012.gadā 20 gados piedalījos Londonas Olimpiskajās spēlēs izcīnīju 7.vietu un 2016.gadā Rio spēlēs izcīnīju 4.vietu.
Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
Manuprāt par pagrieziena punktu savā dzīvē varu saukt 2016.gadu. Kad pēc Rio Olimpiskajām spēlēm man vajadzēja meklēt jaunu treneri un tādēļ pārcēlos uz Igauniju, Tallinnu.
Kur jau pēc gandrīz mazāk kā gada sadarbības ar Igaunijas treneri Andrei Nazarov 2017.gadā es krietni laboju pašai piederošo Latvijas rekordu septiņcīņā 6815 punkti.
Nākamie pagrieziena punkti ir 2018.gads man bija pirmā operācija dēļ sporta traumas. Un pēc tam 2020.gadā cita trauma un atkal operācija. Ļoti smagi psiholoģiski bija un ir šie gadi. Pašreiz vēl rehabilitējos no pēdējas operācijas.
Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
Ļoti lepojos ar katru izcīnīto medaļu pieauguāo konkurencē: Eiropas Čempionātā Helsinkos 2.v, Pasaules Čempionātā Beijing 3.v, un protams arī Rio Olimpisko spēļu 4.vieta ir augsts sasniegums. Arī būt par Latvijas rekordisti ir ļoti patīkami.
Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
Disciplīna, mērķtiecība un diezgan noturīga psiholoģiskā sagatavotība atbildīgās sacensībās, nepadošanās pie grūtībām.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu nodarbi? Kādi ir plāni?
Šobrīd norit rehabilitācija pēc ceļa operācijas. Esmu kvalificējusies Tokijas Olimpiskajām spēlēm un ļoti ceru, ka man izdosies pienācīgi sagatavoties tām.
Apraksties savu ideālu dienu.
Labs miegs, gardas veselīgas brokastis, mierigi bez steigas pabaudīt kafiju. Spa vai aktīva atpūta, labā kompānijā. Ja būtu ārzemēs tad mazliet pasildītos saulītē. Un garšīgam ēdienam obligāti jābūt. Vienkārši gribētu atpūsties un ēst visu dienu.
Ļoti grūti aprakstīt ideālo dienu, jo man ir jāievēro treninu grafiks un disciplīna, ja vēlos sasniegt savus mērķus un reti, kad sanāk tā atpūsties un neko nedarīt, tikai svētdienās.
Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
Labsirdīga, mērķtiecīga, bet par daudz “overthinking” nezinu kā Latviski to pārtulkot.
Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
Nekāda jaunā nedzirdētā recepte tā nebūs. Ļoti vienkārši: smags un gudrs darbs, disciplīna un mērķtiecība. Sevis ziedošana sava mērķa labā.
Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?
Pašreiz nenāk prātā nekas.
Instagram: laura_ikauniece
Facebook: HeptaLaura

Comments powered by CComment