Slide
Benita Žogota Photography
Rīdziniece Benita Žogota ir fantastiska kāzu un ģimenes fotogrāfe.
Benita aprunājās ar spletnik.lv un atbildēja uz dažiem jautājumiem.
Ar ko Jūs nodarbojies? Kā sākās Jūsu ceļš?
Esmu fotogrāfe, lielākoties fotogrāfēju kāzas vai portretus un ģimenes fotosesijas.
Sākotnēji viss sākās ar vēlēšanos darīt to, kas patīk un aizrauj, tad nospraudu sev mērķi, principā, to cenšos darīt joprojām, katru gadu. Tad atskatos, izvērtēju un izvirzu sev jaunas lietas, ko vēlos izmēģināt vai darīt, tā lai es izbaudītu procesu un neieslīgtu rutīnā.Pašā sākumā gribēju tikai fotogrāfēt portretus, bet man paziņas palūdza, lai viņiem kāzu fotogrāfijas uztaisu un pakāpeniski atradu sevi tajā visā, jo izdodas lieliski tvert mirkļus visas dienas garumā,lai veidotu stāstu.
Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
Manā dzīvē ir bijuši vairāki pagrieziena punkti, kas likuši daudz ko saprast, pārskatīt savu dzīvi, transformēt sevi, lai spētu augt no pagātnes pieredzēm, kas nevienmēr ir bijušas patīkamas. Man ir nācies pārkāp daudzkārt pāri sev, lai darītu, līdz darīšana ir vienkārši dzīvesveids. Ir nācies saskarties ar vīra (bērna tēva) zaudējumu, paliekot ar 2 maziem bērniem, kad nācās dzīvi sākt no baltas lapas. Izvēlējos daudz strādāt ar sevi, lai mēs varētu dzīvot laimīgi šobrīd. Esmu pateicīga, ka man ir lieliska ģimene, kur katrs var būt pats un justies pieņemts.
Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
Lepojos ar sevi, ka vienmēr esmu spējusi rast risinājumus, lai augtu, lai spētu adaptēties dažādas dzīves situācijās. Lepojos, ka bērni var būt harmoniskā vidē, kur tiem ir iespēja izpausties un augt katram savā veidā.
Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
Esmu autentiska, harmoniska, ļoti patīk analīzēt dzīves situācijas, man ir racionāla domāšana, humora izjūtai ar nav ne vainas, patiesa, pret cilvēkiem izturos ar cieņu.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu? Kādi ir plāni?Šobrīd ir pirms sezonas pauze. Lielākoties nākas pieslēgties citām dzīves jomām, kas nav tik ļoti saistītas ar darbu. Ar kameru gan vienmēr ejam ārpus mājas, jo daudz kur braucam, tad arī man ir diezgan daudz bilžu no vietām Latvijā, kas ir skaistas.
Apraksties savu ideālu dienu.
Ideālas dienas ir tās, kurās mēs esam klātesoši un novērtējam sevi, tuvākos un visu notiekošo. Ļaujam sev būt.
Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
Esmu godīga, atklāta, patiesa, dzīvespriecīga un smaidīga, man patīk smieties, priecāties un iedvesmot citus, man ir brīnišķīgi draugi, kuri man ir ļoti mīļi, kurus vēlos vienmēr samīļot.
Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
Ticēt sev. Un darīt. Izbaudīt un mācīties jaunas lietas. Vispār visvairāk iespējams augt un mācīties ārpus savas komforta zonas. Tātad, ja pārāk ilgi esi komforta zonā, tad laiks jauniem izaicinājumiem!
Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?
Nemācēšu teikt. Esmu pieradusi vienkārši sarunāties turpinot, nevis uzdodot nepārtraukti jautājumus vai gaidot, kad man kāds, ko pajautās. Ir jauki arī izbaudīt klusuma brīžus.
www.benitazogota.com
Instagram: benitazogota

Comments powered by CComment