Slide

Zelta rokas jeb stāsts par Jāni

JanisAltmanis202103051Birzgalē, Latvijā dzīvo Jānis Altmanis, “Jānis.lv” efektu pedāļu veidotājs un šodienas stāsts ir par viņu.

Ar ko Jūs nodarbojies? Kā sākās Jūsu ceļš?
    JanisAltmanis202103053Es veidoju efektu pedāļus, to sāku darīt 2009. gadā, kad vēl nezināju ne kas ir rezistori ne kondensatori, bet izveidojot pirmo efektu pedāli, kas bija Roland Double Beat Fuzz, iepatikās skaņu eksperimenti un tā sāku mācīties elektroniku un kā paša rokām taisīt efektu pedāļus. Nu jau 8. gadus ar to nodarbojos, esmu izveidojis savu firmu SIA “Jānis.lv”, ir izstrādāta jau 3 efektu pedāļu patstāvīgā sērija – “Miesnieks”, kas ir overdraivs, “Tre Tre” – tremolo un “RNGD” – random oktāvu fūzis/dilejs, drīz būs arī ceturtais “Laika Plūsma”, kas būs reverbs.

Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
    Par pagrieziena punktu laikam var nosaukt efektu pedāļa “Miesnieks” izveidošanu, jo to taisiju sākumā sev, bet tad kad iedevu citiem mūziķiem un ģitāristiem testēt teica, ka skan izcili un ka man būtu jāveido sava firma un tie jāražo. To tad arī es izdariju!

Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
    Labs jautājums hmm... ja darba ziņā, tad noteikti lepojos par ieguldīto darbu un rezultātu kas ir sasniegts pa šiem gadiem.

Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
    Noteikti pacietība, kas elektronikā ir būtiska. Eksperimentējot ar shēmām un komponentēm var aiziet viena līdz trīs nedēļām bez rezultātiem atrast nepieciešamo skaņu, iespējams, ka šī procesa dēļ laika gaitā esmu iemācijies arī nepārdzīvot par neveiksmēm un censties pozitīvi vienmēr attiekties pret lietām.

Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu? Kādi ir plāni?
    JanisAltmanis202103052Drīz iznāks ceturtais sērijas veida pedālis “Laika Plūsma”, kas būs reverbs, bet uz eksperimentu galda savu kārtu gaida vēl vairākas idejas un efekti pie kā strādāju, tie arī būs pieejami laika gaitā. Bet tā kā šie efekti man ir kā hobijs ne kā maizes darbs, ikdienā strādāju par informāciju tehnoloģiju speciālistu, tad ļoti neiespringstu uz “Jānis.lv” biznesa daļu, bet vairāk cenšos to visu darīt priekam un lai atpūstos no ikdienas darbiem.

Apraksties savu ideālu dienu.
    Noteikti rīta kafija vai pļavā paša savākta tēja un uzreiz ķerties pie efektu pedāļu skaņu eksperimentiem un idejām, šādi varu visu dienu pavadīt darbnīcā.

Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
    Hmm tas gan būs jājautā draugiem, grūti jau tā redzēt sevi no malas.

Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
    Es nedomāju, ka es ticu veiksmei, bet es domāju, ka būtiska ir darba un personiskā kultūra kā arī pozitīvisms, neatlaidība un zinātkāre. Ja šīs lietas apvieno, manuprāt, cilvēks var sasniegt ļoti daudz.

Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?
    Kāda ir ideālā fūža shēma?

https://www.xn--jnis-qsa.lv/
    Instagram: janisaltmanis

Comments powered by CComment

AliExpress WW
    Slide
    Партнеры

www.mihal.shop

play

e360.lv

www.avtoradio.lv