Slide

Garša ar pieridzi

chefmareks 1Mēs visi mīlam garšīgu ēdienu. Iezināsim, kas mums to dod.

Ridzenieks Mareks Voiteckis. Šefpavārs ar 10 gadu pieredzi, bet restorānu biznesā viņš ir ap 15 gadiem.

Lūdzu, pastāstiet, kā sākās Jūsu ceļš?
    Nodarbojos ar Šefpavāra darbu un visu kas saistīts ar to. (Privāti pasākumi kā mājas šefpavārs, restorānu atvēršana, jaunu produktu izstrāde ražošanā, Kāzas, Banketi dažnedažādi, Kūku cepšana un citi konditorejas izstrādājumi, Maizes cepšana, utt..) + vadu 2 restorānus. Lielākais ir bijuši 5 restorāni zem mana spārna vienlaikus.

Mans ceļš sākās jau no pašas bērnības, kad knapi redzēju pāri galdam. Kopā ar vecmammu gatavojām cepumus, zupas, u.c.ēdienus. Tā ka var teikt ka 5 gadu vecumā man pavārmākslu jau ieprogrammēja gēnos :D Skolas laikā visas pavārgrāmatas kas atradās mājās, tika iziets cauri no A – Z. Pēc universitātes beigšanas saprsatu ka Jurista ceļš nav mans... un sāku strādāt restorānā. Un emociju pārpildīts darba spars un progress auga tik ātri, ka smadzenes nespēja visu šo informāciju uzsūkt... brīvā laikā tika lasītas pavārgrāmatas, skatīti visi iespējamie pavāru raidījumi. Mājās pat tika iegādāts galda pārvalks ar visu nepieciešamo galda klājum, lai varētu trenēties pat mājās.

Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
    Pagrieziena punkts pavāra jomā bija, kad sāku strādāt virtuvē. Dzīve mainījās pilnībā. Ieguldījos savā darbā un vaļaspriekā par visiem 10000000%. Vairāk pilnīgi nekas neinteresēja kā tikai gatavot un mācīties jaunas receptes un tā katru dienu.

Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
    Es pats nezinu, bet Sieva saka, ka ar spēju pielāgoties un ātri reaģēt uz jebkuru situāciju, Nebaidos no darba vispār, darbaholiķis kā saka. Un Labākajiem Burgeriem! Kā pierāda konkursi un atsauksmes – es gatavoju labākos Burgerus un Pastētes Latvijā! Burger Battle festivālā 1. vieta tika iegūta un kādus 5 gadus atpakaļ konkursā ar rudens tēmu kur gatavoju Aļņa Aknu Pastēti arī tika iegūta 1. vieta. Ja godīgi fiziski nepietiek laika konkursiem. Bet priecē fakts ka 2x esmu piedalījies un abos konkursos 1.vieta ieņemta!

Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?

Kvalitāte, Perfekcionisms, Darbīgums, Pedantiskums, Spēja pielāgoties jebkurai situācijai, Nosvērtība.

Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu? Kādi ir plāni?

Ar darbu pašlaik ir ļoti švaki. Tā kā restorāni kur strādāju atradās vecrīgā – tūristu zonā. Šī sfēra atkopsies ne tik ātri.
    Gan 1. gan 2. covid vilnī, es reaģēju momentāli un palaidu projektu “Svaigi Cepta Maize”. Maizes cepšana man bija uz 60% izstudēta un vajadzēja attīstīt šo lauciņu. Sākām ar Maizi (Ciabatta, Bagetes, Lauku Maize, Saldskābā, Rupjmaize) un pēctam sākām arī piedāvāt komplektus. Izstrādājām produktus kas labi sader ar maizi. Piemēram Burgera komplekts, kurā ietilpst 4x Brioš Burgera Bulciņas, Karamelizēti Sīpoli, LL Burgeru Kotletes un BBQ Mērce. Liellopa un Vistas Aknu Pastēte ar lauku Maizi, Kebaba komplekts ar Marinētu Girosu un Pitas Maizītēm un Tzatziki Mērci u.c. Un šis projekts arī tika apturēts jo Covid saslimstība sāka progresēt pa traku.  Bet mājas netiek gulēts un slinkots vispār! Tiek kalti jauni plāni, bet tas pagaidām lai paliek noslēpums. Bet ap Jūliju tiks palaists jauns, grandiozs projekts!

Apraksties savu ideālu dienu.

Ideāla diena varētu būt šāda – no rīta pieceļos, padzeru tēju, izeju dārzā, salasu svaigus dārzeņus, Lopkopji piegādā – gan piena produktus gan gaļiņu... sāc gatavot sagataves vakara viesu uzņemšanai. Kaut kā tā īsumā.

Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
    Nu tas laikam jāprasa viņiem .. bet ! Sieva ir blakus , ļaušu uz šo jautājumu atbildēt viņai.

Lidija Voitecka: “Es redzu, ka Marekam uzticās uz visiem 100, jo viņš ir atsaucīgs pret draugiem un ēdiena gatavošanas ziņā perfekti pārzina ko viņš dara.”

Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?
    Viss ir diezgan vienkārši – ir jādara tas, ko sirds vēlas ! tā ir panākumu atslēga. Kā es minēju jau iepriekš, kad sāku strādāt jomā kas bija sirds lieta, mana dzīve mainījās pa 360 grādiem. Kopš tās dienas man ne reizi nebija dienas kad bija tā sajūta – “eh, atkal jāiet uz darbu... “ Tagad kad salasies vakarā jaunas receptes vai jaunu pagatavošanas tehniku uzzini. Jau no 6:00 gribas skriet un darboties virtuvē, un vakar jau sievas zvans: “Nu cik var strādāt... nāc tak uz mājām atrāk”.

Instagram: chefmareks
    table7.riga

Facebook: mareks.voiteckis
    Table7.riga
    PubQueens

Comments powered by CComment

AliExpress WW
    Slide
    Партнеры

www.mihal.shop

play

e360.lv