Slide
Slavenāka Latvijas sertificētā detektīve Olga Zeļika: "Detektīva darbs nav tikai par neuzticības izsekošanu, bet gan par profesionālu informācijas vākšanu."
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRAS prezidente, sertificēta detektīve, bijusī Latvijas Kriminālpolicijas izmeklētāja un tiesību zinātņu maģistre Olga Zeļika runāja par aktuālajām tendencēm detektīvdarbā, cīņu pret krāpšanu, Rīgas Detektīvu Aģentūras starptautisko darbu un to, kāpēc stereotipi par detektīvdarbu, kādi tie pastāvēja pagājušajā gadsimtā, ir novecojuši.
15.06.2026.
Mūsdienu pasaulē, kur informācijas apjoms pieaug ik dienu un krāpnieciskās shēmas kļūst arvien izsmalcinātākas, īpaši nozīmīgs kļūst profesionāļu darbs, kuri spēj atrast uzticamus faktus, analizēt datus un aizsargāt savu klientu intereses. Tāpēc detektīva izvēle mūsdienās ir ne tikai efektivitātes, bet arī uzticības, likumības un profesionālās reputācijas jautājums.
Olga Zeļika ir viena no pazīstamākajām un autoritatīvākajām speciālistēm detektīvdarbības jomā Latvijā. Sertificēta detektīve, RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA prezidente, bijusī Latvijas Kriminālpolicijas virsniece un juriste ar maģistra grādu, viņa ir izveidojusi uzticama profesionāļa reputāciju, kurš daudzus gadus veiksmīgi darbojas gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Viņas pieredze, padziļinātās zināšanas par likumdošanu un praktiskā kompetence ļauj efektīvi risināt vissarežģītākos uzdevumus, kas saistīti ar informācijas iegūšanu, faktu pārbaudi un klientu interešu aizsardzību.
Mūsdienās, kad pakalpojumu tirgus ir pilns ar cilvēkiem, kuri sevi dēvē par ekspertiem bez atbilstošas kvalifikācijas un pieredzes, ir īpaši svarīgi saprast, pie kā patiešām vērsties pēc palīdzības. Šajā ekspertu publikācijā Olga Zeļika stāsta par mūsdienu tendencēm detektīvdarbības jomā, kliedē novecojušus stereotipus par privātdetektīvu darbu, skaidro, kā atšķirt īstu profesionāli no nejauša pakalpojuma sniedzēja, un dalās savā redzējumā par to, kāpēc kompetenta un likumīga informācijas iegūšana kļūst par vienu no svarīgākajiem instrumentiem uzņēmumu un privātpersonu interešu aizsardzībā.
"Mūsdienu detektīvu joma ir attīstījusies tālāk par pagājušā gadsimta ierastajiem stereotipiem."
— Detektīvdarbs ir mērķtiecīga informācijas vākšana, kas piemērojama praktiski jebkurā dzīves jomā. Stereotips, ka detektīvdarbs aprobežojas tikai ar laulības pārkāpšanas izsekošanu, ir kļūdains un pamazām kļūst par pagātni, paliekot pagājušā gadsimta daļā. Mūsdienās cilvēki var paši pārbaudīt daļu informācijas, ne vienmēr izmantojot detektīvu, kas ievērojami palīdz ietaupīt naudu un budžetu.
Es vienmēr to stāstu mūsu klientiem klātienē konsultācijas laikā.
Šogad RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA svin savu divdesmito gadadienu. Rīgas Detektīvu Aģentūra tika dibināta 2006. gadā un veiksmīgi strādā arī starptautiskā mērogā, sadarbojoties ar uzticamiem detektīviem, privātdetektīviem un detektīvu uzņēmumiem un praktiski katrā valstī.
Kopš 2021. gada RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA ir kļuvusi arī par IPO (Starptautiskās Policijas Organizācijas) pārstāvi Latvijā. Tas sniedz papildu iespējas starptautiskam darbam praktiski katrā pasaules reģionā, sadarbojoties ar mūsu partneriem, un, protams, paver jaunus apvāršņus!
Likums un atbildība detektīvdarbībā
— Es vienmēr uzsveru: detektīvdarbību Latvijā regulē divi pamatlikumi:
1. Detektīvdarbības likums;
2. Personas datu apstrādes likums.
Eiropas Savienībā ir spēkā arī Personas datu aizsardzības regula.
Sertificētam detektīvam ir stingri jāievēro visi iepriekš minētie likumi, noteikumi un regulu. Pašreizējais Detektīvdarbības likums ir diezgan stingrs un paredz nopietnus sodus par pārkāpumiem (tostarp naudas sodus). Tomēr tā praktiskā ieviešana un izpilde joprojām ir tālu no ideālas.
Diemžēl mūsdienās internetā joprojām darbojas daudzi viltoti un neesoši uzņēmumi un personas, kas nelikumīgi veic detektīvdarbību un izliekas par "detektīviem". Cīņa pret šādiem pārkāpumiem netiek aktīvi īstenota.
Es daudz reizes paziņoju un turpinu paziņot par līdzīgiem gadījumiem tiesībaizsardzības iestādēm, lūdzot tām veikt atbilstošas darbības, taču praktiskie rezultāti joprojām ir vāji. Tāpēc uzskatu, ka ir nepieciešams atsevišķi brīdināt ikvienu, kas dzīvo mūsu valstī un ārzemēs: esiet īpaši uzmanīgi, izvēloties detektīvu; ne visa informācija internetā ir patiesa un pārbaudīta!
Lai pārliecinātos par konkrēta detektīva darbu likumību, ikviens var piezvanīt RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRAI pa tālruni +37126065555 un interesēties par to vai saņemt padomu par konkrēto situāciju, lai mēs varētu sniegt katram nepieciešamo palīdzību.
20 gadu pieredze un jauni virzieni RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRAS darbā
— Vairāk nekā 20 gadu darba laikā, būdams sertificēts detektīvs ar ievērojamu pieredzi šajā jomā, esmu izstrādājis savas metodes un darba plūsmas, balstoties uz plašo Rīgas Detektīvu Aģentūras praktisko pieredzi.
Konsultāciju laikā es ne tikai izskaidroju Rīgas Detektīvu Aģentūras pakalpojumus un darbību, bet arī paskaidroju, kā klienti var mēģināt paši atrisināt situāciju, tādējādi ietaupot naudu. Pēc tam es detalizēti paskaidroju, kā es un mana firma, Rīgas Detektīvu Aģentūra, varam profesionāli palīdzēt atrisināt vai sniegt atbalstu konkrētas problēmas risināšanā.
Es personīgi uzturu kontaktus ar klientiem visu diennakti. Mans darbs notiek ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā, sadarbojoties ar starptautiskiem kolēģiem.
Manas un Rīgas Detektīvu Aģentūras galvenās darba jomas ir:
1) Personāla meklēšana;
2) Informācijas vākšana;
3) Pilns juridisko pakalpojumu klāsts, tostarp:
4) Palīdzība mijiedarbībā ar tiesībaizsardzības iestādēm;
5) Sūdzību un pieteikumu sagatavošana;
6) Līgumu pārskatīšana;
7) Juridisko dokumentu sagatavošana, lai veicinātu lietu virzību ar tiesībaizsardzības iestādēm.
Kad darbu veic detektīvs ar 20 gadu pieredzi, juridisko izglītību un pieredzi tiesībaizsardzības jomā — kriminālpolicijas izmeklētājs —, rezultāti vienmēr ir ievērojami efektīvāki.
Tāpēc ir skaudīgi cilvēki, kuri kritizē manu firmu un darbu, bet es vienmēr pret viņiem izturos ar humoru, jo katru reizi viņi man paaugstināja līmeni, un ar savu jaunāko emociju uzliesmojumu viņi uzsver manas firmas — RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA — nozīmi!
Kā bijušā Latvijas Kriminālpolicijas izmeklētāja, es skaidri un nekavējoties nosaku lietas virzīšanas stratēģiju, kad parādās jauni fakti un pierādījumi, īpaši, ja runa ir par kriminālnoziegumiem, kā arī pārkāpumiem, īpaši, ja nepieciešama detektīva un juridiskā vai juridiskā un detektīva palīdzība un atzīme!
Es sevi uzskatu ne tikai par atzītu sertificētu detektīvu Latvijā ar 20 gadu pieredzi, bet arī par detektīvdarbības jomas pionieri Latvijā un speciālistu, kurš ir izstrādājis un attīstījis jaunas pieejas šajā jomā! Es arī uzskatu, ka ir svarīgi prast pareizi pielietot, no detektīva viedokļa, savāktos materiālus vai informāciju juridiskajā darbā!
"Laulāto novērošana — un faktiskās novērošanas metode, kas pamazām kļūst par pagātni"
— Mūsdienās neuzticīgu laulāto novērošana pamazām zaudē savu agrāko aktualitāti. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj cilvēkiem patstāvīgi atklāt pierādījumus un faktus, netērējot pārmērīgas summas pakalpojumiem, ko detektīvu jomā bieži sniedz amatieri vai apšaubāmi šīs profesijas pārstāvji.
Personīgo konsultāciju laikā es klientiem detalizēti izskaidroju, kuras metodes ir likumīgas un kuras var izraisīt kriminālatbildību. Tas uzsver principu, ka "Likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības!".
Piemēram, daži tā sauktie "apšaubāmie" vai nesertificētie "detektīvi" piedāvā uzstādīt GPS izsekotājus automašīnām. Tā apgalvo dažādi manas firmas klienti. Latvijā tas uzskatās kā kriminālpārkāpums, un atbildība šajā gadījumā var būt ne tikai izpildītājam, bet arī klientam. Kad manas firmas klienti to uzzina, viņi parasti ir ļoti šokēti, bet pēc tam pateicas man par svarīgo un savlaicīgo informāciju!
Turklāt regulāra novērošana var nebūt praktiska, pat ja krāpnieks tiek pamanīts kopā ar kādu citu. Tiesā to var viegli izskaidrot kā ikdienišķu tikšanos ar senu draugu, neformālu sarunu vai konfidenciālu ar darbu vai biznesu saistītu diskusiju.
Tāpēc RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA ir izstrādājusi savu divpakāpju pieeju neuzticības atklāšanai, kas ļauj iegūt reālus un faktiskus pierādījumus, nevis minējumus un pieņēmumus. Visas RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRAS metodes pilnībā atbilst likumam. Konsultāciju laikā es klientiem visu stāstu un izskaidroju.
Daudzi cilvēki maldīgi uzskata, ka detektīvdarbs ir tikai neuzticīgu laulāto izsekošana. Patiesībā tas ir diezgan primitīvs stereotips, kas jau sen vairs neatbilst realitātei. Taču, iespējams, dažiem cilvēkiem ir izdevīgi detektīvdarbu pasniegt šādā veidā, šajā līmenī, lai parādītu savu izpratni par šo jomu.
Man dažreiz šķiet, ka šis priekšstats tika radīts apzināti, lai novērstu cilvēku uzmanību no profesijas patiesās būtības. Detektīva darbs, pirmkārt un galvenokārt, ir informācijas vākšana dažādās dzīves jomās, analīze, izvēle un stratēģijas definēšana, pamatojoties uz apkopoto informāciju, strādājot tikai ar faktiem un reālās pasaules pierādījumiem, kas prasa arī cilvēka psiholoģijas pamatzināšanas.
Pietiek atcerēties Artura Konana Doila "Šerloku Holmsu" vai Mis Mārplas detektīvstāstus. Nav bezjēdzīgas novērošanas tikai novērošanas dēļ, neviena neapdomīga soļa. Nav arī fiksācijas vienā virzienā – neuzticīgo novērošana. Ir mērķtiecīga norāžu, pierādījumu vākšana, neatkarīgas izmeklēšanas, svarīgas informācijas ievākšana un neuzticības faktu atklāšana – visi veidi tiek izmantoti kā informācijas avoti un noved pie pamatotiem secinājumiem!
Loģika, novērošana, indukcija un dedukcija, spēja saskatīt detaļas un analizēt situāciju, ja ir norādes, fakti un pierādījumi – viss vienuviet – vienmēr ir pamatā.
Tieši tā mūsdienu detektīvdarbam vajadzētu darboties 21. gadsimtā. Mūsdienās visvērtīgākā lieta ir informācija:
1. uzņēmējdarbībai;
2. personīgajai dzīvei;
3. drošībai;
4. savu tiesību un interešu aizsardzībai.
5. visās dzīves jomās!
Informācija ir daudzšķautņaina, un tieši spēja to pareizi apkopot, atrast, analizēt, identificēt, salīdzināt un pielietot praksē (juridiskos jautājumos un klientu atbalstā) apliecina detektīva profesionalitāti.
Uzmanību: Detektīvu jomā darbojas arī krāpnieki.
— Īpaši vēlos vērst jūsu uzmanību uz brīdinājumiem, ko publicēju tiešsaistē par viltus detektīviem un krāpnieciskām firmām.
Ir gadījumi, kad šādi pseidospeciālisti pēc tam sāk šantažēt klientus ar informāciju, kas iegūta viņu "darba" laikā. Šādos gadījumos mēs saglabājam apņemšanos un palīdzam cietušajiem iesniegt iesniegumus tiesībaizsardzības iestādēm turpmākai rīcībai.
Visbiežāk cilvēki iekrīt šāda veida krāpnieku gūstā, ar kuriem sastopas detektīvu jomā, intensīva emocionāla stresa vai satricinājuma brīžos — stresa, baiļu vai izmisuma stāvoklī, kad šķiet, ka vairs nav kur bēgt un visas palīdzības durvis ir aizvērtas. Pēc tam, kad pseidospeciālisti viņiem ir nodarījuši vēl lielāku ļaunumu, viņi vēršas pie mums pēc palīdzības.
Mans galvenais padoms visiem: vienmēr tiecieties ar detektīvu vai privātu detektīvu klātienē.
Ja kādā "detektīva" vietnē (mājas lapā) ir norādīts:
- "aizpildiet veidlapu un gaidiet atbildi" (vienlaikus lūdzot sniegt savu personisko informāciju)
- "klātienes tikšanās netiek veiktas, darbs tiek veikts attālināti";
- "mēs strādājam tikai attālināti" - tas viss liecina par nopietnām bažām un neuzticēšanos.
Es personīgi lūdzu ikvienu mūsu lasītāju apzināties, ka nevajadzētu sazināties ar apšaubāmām detektīvu firmām, īpaši tām, kas Google ads reklāmās sevi prezentē, izmantojot mana uzņēmuma pazīstamo brendu-nosaukumu "RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA" un datus vai manus personas datus "Olga Zeļika" dažādās interpretācijās. Esam iesnieguši daudzas iesniegumus un sūdzības par manu personas datu (vārds un uzvārds - Olga Zeļika) nelikumīgu izmantošanu Google ads reklāmā, kā arī saistībā ar mana uzņēmuma nosaukumu "RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA" un manas firmas tīmekļa vietni detektivs.lv.
No savas puses vēlos jūs informēt, ka:
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRAI ir viens tālruņa numurs un WhatsApp: +37126065555,
viena tīmekļa vietne: https://www.detektivs.lv
Mani raksti, kurus iesaku izlasīt un kuros ir noderīgi padomi ikvienam, ir ievietoti manās tīmekļa vietnēs:
1) https://www.detektivs.su/
2) www.detectiveolgazelika.su
Esmu pārliecināta, ka mani raksti būs noderīgi ikvienam no lasītājiem un noteikti noderēs ikdienas dzīvē!
Tiekoties ar detektīvu, noteikti pārbaudiet viņa sertifikātu. Sertificēti speciālisti ir atbildīgi Valsts licencēšanas komisijai par savu rīcību, ja tā ir nelikumīga.
Olga, Jūs apgalvojat, ka tiešsaistē esošas personas, kas izliekas par detektīviem, bet kurām nav ar viņiem nekādas saistības, ne tikai cenšas izmantot Jūsu un Jūsu uzņēmuma informāciju Google ads reklāmās, bet arī visos iespējamos veidos cenšas jūs diskreditēt. Kāpēc tas notiek?
Es domāju, ka viņi tā rīkojas tieši tāpēc, ka ir krāpnieki!
Es pati iesniedzu neskaitāmas iesniegumus un sūdzības Latvijas tiesībaizsardzības iestādēs, jo esmu ne tikai sertificēta detektīve jau 20 gadus, bet arī bijušais Kriminālpolicijas darbinieks (izmeklētāja) un tiesību zinātņu maģistra grāda ieguvējs! Tāpēc naids pret tiesībaizsardzības iestādēm var nākt tikai no pašiem krāpniekiem un nekas cits!
Starptautiskais darbs un klientu atsauksmes
— Ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi esam veiksmīgi atrisinājuši daudzas lietas, tostarp starptautiskas meklēšanas, ģimenes atkalapvienošanās un citus saistītus jautājumus.
Daži no visvērtīgākajiem uzdevumiem ir palīdzība radinieku atrašanā, pāru atkalapvienošanā, ģimeņu atjaunošanā, miermīlīgu situāciju risinājumu atrašanā un palīdzības sniegšanā klientiem, lai savlaicīgi novērstu noziedznieku izdarītus noziegumus pret viņiem, tostarp krāpnieciskas darbības, kas saistītas ar krāpniecības centriem!
Runājot par laulības neuzticības gadījumu atklāšanu, diemžēl es redzu daudz sāpju un vilšanās no mūsu klientiem, īpaši, kad viņi saskaras ar skarbo patiesību.
Taču es viņus nepametu pusceļā un ar savu atbalstu un padomiem daru visu iespējamo, lai palīdzētu viņiem labot situācijas un pat glābt ģimenes, piemēram, ja cilvēki ir kopā jau daudzus gadus vai ja ir svarīgi viens otram un nevēlas zaudēt viens otru neapdomīgas kļūdas dēļ!
Ikviens var atrast RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA Google biznesa profilu un lasīt mūsu klientu atsauksmes. Pašlaik to ir vairāk nekā 356.
Vēlos arī brīdināt: neuzticieties reklāmām, kas nelikumīgi izmanto manu personisko informāciju vai mana uzņēmuma nosaukumu. Jau iesniegtas vairākas sūdzības par vārda "Olga Zeļika" un RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA zīmola neatļautu izmantošanu.
"Vissvarīgākais ir glābtas ģimenes un novērsti noziegumi."
— Vairāk nekā 20 darba gadu laikā man ir bijušas daudzas neaizmirstamas lietas.
Īpaši neaizmirstamas ir lietas, kurās mums izdevās:
* atrast radiniekus;
* atjaunot ģimenes attiecības;
* novērst krāpšanu un citus noziegumus un pārkāpumus pret mūsu klientiem;
* nekavējoties apturēt vai novērst noziedzīgu darbību.
Mūsdienās īpaši svarīgi ir palīdzēt krāpniecības centru un tiešsaistes krāpnieku upuriem. Daudzi vēršas pie mums, pirms pat pieļauj kļūdu, un tas palīdz novērst nopietnas sekas.
Par vienu no saviem ievērojamākajiem sasniegumiem uzskatu lietu, kurā pēc četru gadu ilga juridiska darba un cīņas tika ierosināta krimināllieta par krāpšanu, kā rezultātā sieviete zaudēja savu dzīvokli.
Atceros, kā kliente man zvanīja un praktiski kliedza telefonā:
"Olga, es piedzeršos! Pēc četru gadu ilgas neatlaidīgas cīņas prokuratūra beidzot ir ierosinājusi krimināllietu!"
Tā patiesi bija liela uzvara. Milzīga uzvara!!!
Jaunas darbības jomas SIA “Rīgas Detektīvu Aģentūra”: dokumentu sagatavošana un izstrāde pieteikumus Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kad mūsu klienti jau griezās uz visiem Valsts iestādēm ar sūdzībām un galu galā lēmums ir nelabvēlīgs iesniedzējam vai pieteicējiem vai prasītājiem — mūsu klientiem.
— Mēs pastāvīgi attīstāmies un ieviešam jaunas darba jomas. Katra diena nes jaunus soļus un attīstību mūsu profesionālajā darbībā.
Mēs sniedzam arī juridisko palīdzību fiziskām personām, kas sagatavo dokumentus tiesībaizsardzības iestādēm gadījumos, kad mūsu klienti uzskata, ka viņu lieta tiek kavēta nezināmu iemeslu dēļ, vai ja trūkst nepieciešamās informācijas par lietas izskatīšanu, vai ja lietā rodas jauni apstākļi.
Vai savā darbā esat saskāries ar kādām smieklīgām situācijām?
Mūsu darbā smieklīgu situāciju nav! Varbūt sākumā, kad mēs tikai gūstam pieredzi, bija!
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRAS darbs tiek veikts ļoti nopietni, ar iepriekš sagatavošanos, protams, aprēķinātu, ar izstrādātu konkrētu stratēģiju, protams, bez kļūdām, bez jebkādiem pārsteigumiem un ar maksimālu aizsardzību mūsu klientiem! Jo es uzskatu, ka visas RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRAS lietas ir nopietnas un prasa īpašu uzmanību un īpašu sagatavošanos to īstenošanai!
Olga, vai jūs palīdzat gadījumos, kad kāds ir cietis no krāpniecības centriem (Scam-centri) un ir vērsies pie Jums pēc palīdzības?
Protams. Mēs saņemam daudz cietušo lūgumus. Bet starp viņiem ir arī tādi, kas savlaicīgi sazinās ar RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRU, lai arī savlaicīgi saņemtu pārapdrošināšanu un palīdzību, lai izvairītos no nepareiza vai nepārdomāta soļa, kas varētu novest pie visa zaudēšanas. Viņi jūtas nonākuši krāpnieku ķetnās un nespēj pretoties vai izkļūt, jo uz klienta notiek spiediens no krāpniekiem un pat hipnozes.
Šādos gadījumos es palīdzu novērst krāpnieciskas darbības pret mūsu klientiem! Un par laimi, viss notiek savlaicīgi!
Olga, ar tavām pieejām, ieskaitot tās, ko pati izstrādāji un ieviesi, šķiet, ka tu esi nepārspējama.
Esmu pārliecināta, ka tev ir taisnība. Mēs pastāvīgi attīstāmies, nekad nestāvam uz vietas, strauji virzāmies uz priekšu, strādājam un attīstām jaunas pieejas un metodes, neņemot vērā dažādus viedokļus.
No savas puses vēlos norādīt, ka ikviens, kurš mēģina mūs kopēt vai darīt kaut ko tamlīdzīgu, acīmredzami atpaliek no mums un ir iestrēdzis vecajos veidos, jo nezina par mūsu modernajām tendencēm un metodēm, kā arī nezina par mūsu jaunajiem virzieniem! Mēs ar šo informāciju dalāmies tikai ar saviem klientiem, kad sākam ar viņiem strādāt, un konsultējam viņus visa darba laikā, uzturot kontaktus 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā.
Pārējais ir ārējs, kur informācijas apjoms ir ierobežots ar konkrētām jomām, un vissvarīgākā informācija paliek aizkulisēs un tiek izstrādāta tikai mūsu klientiem! RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA nodrošina atbalstu un komunikāciju 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, un viss darbs turpinās līdz uzvarai un gaidīto rezultātu sasniegšanai!
Ko Jūs vēlētos novēlēt visiem mūsu lasītājiem un visiem, kas, protams, plāno sazināties ar Jums pēc juridiskas un detektīva palīdzības?
Vēlos aicināt visus mūsu lasītājus un ikvienu, kurš plāno sazināties ar RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRU pēc palīdzības un mūsu darba, būt uzmanīgiem pret situācijām, kas rodas Jūsu dzīvē! Nepalaidiet garām brīdi, kad situācija kļūst nekontrolējama! Labāk ir nekavējoties sazināties ar speciālistu, lai atrisinātu problēmu, nevis gaidīt, kamēr tā saasināsies un kļūs nopietnāka. Protams, mēs palīdzēsim jebkurā posmā, taču no savas pieredzes varu uzreiz pateikt: netaupiet uz savlaicīgas profesionālas palīdzības meklēšanu, jo vēlāk izmaksas var ievērojami pieaugt, un situācijas risināšana prasīs laiku.
Vēlos arī norādīt: uzmanieties no krāpniekiem vai aizdomīgām personām, kas izmanto Jūsu uzticību. Vienmēr rūpīgi pārskatiet jebkuru svarīgu informāciju un pieejiet tai ar saprātīgu spriedumu!
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA palīdzēs Jums ar jebkuru nepieciešamo informāciju likuma ietvaros! Mēs garantējam profesionālu palīdzību un darbu!
Kādam jābūt īstam detektīvam?
— Detektīvam jāpiemīt:
* intuīcijai;
* godīgumam;
* patiesai vēlmei palīdzēt;
* līdzjūtībai;
* profesionalitātei;
* pastāvīgai vēlmei pilnveidoties.
Nepieciešama pieredze tiesībaizsardzības jomā un juridiskā izglītība.
Detektīvs ir persona, kurai valsts ir uzticējusi nopietnu atbildību. Tāpēc detektīvam ir pienākums ievērot Likumu un ar to rādīt labu piemēru citiem.
Es arī uzskatu, ka ir svarīgi uzsvērt: persona ar kriminālu pagātni nevar būt sertificēts detektīvs. Saskaņā ar Detektīvdarbības likumu es piebildīšu, ka uzticams detektīvs nevar būt persona, kas atlaista no tiesībaizsardzības iestādēm vai ir atkāpusies no tiesībaizsardzības iestādēm apšaubāmā veidā, tādējādi radot apšaubāmu reputāciju.
Attiecībā uz garīgo veselību un alkohola un narkotiku atkarību nav šaubu! Detektīvdarbības likums šo kritēriju definē kā fundamentālu!
"Ikvienam ir svarīgi neļaut ļaunprātīgi izmantot savu uzticību."
— Mūsdienās internets ir plaša informācijas platforma, kurā krāpnieki pastāv līdzās profesionāļiem, un ir svarīgi spēt atšķirt vienu no otra! Tieši krāpnieki bieži vien sabojā sertificētu detektīvu reputāciju tiešsaistē! Tāpēc ir ļoti svarīgi kritiski izvērtēt jebkuru informāciju un rūpīgi atlasīt un novērtēt speciālistus.
Es arī redzu, ka manas intervijas dažreiz tiek kopētas vai ka praktiski identiskus interviju tekstus raksta nezināmi vai pat neesoši detektīvi. Esiet uzmanīgi!
Mans galvenais padoms lasītājiem:
Negaidiet, līdz situācija pilnībā izies no kontroles. Jo ātrāk cilvēks meklēs profesionālu palīdzību, jo lielāka iespēja ātri un efektīvi atrisināt problēmu.
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA vienmēr ir gatava palīdzēt likuma ietvaros, sniegt nepieciešamo informāciju un sniegt profesionālu atbalstu.
— Esiet uzmanīgi, rūpējieties par sevi un neļaujiet nevienam izmantot jūsu uzticību.
Rīgas Detektīvu aģentūrai ir tikai viens oficiālais tālruņa un WhatsApp numurs:
+371 26065555
Rīgas Detektīvu aģentūras valdes priekšsēdētāja un sertificēta privātdetektīve Olga Zeļika vienmēr atbild uz visiem zvaniem.
Oficiālā tīmekļa vietne: https://www.detektivs.lv
Personīgi praktiski raksti, svarīgi materiāli, padomi un Olgas Zeļikas konsultācijas, kas ikvienam jāizlasa, ir pieejamas šādās tīmekļa vietnēs:
https://www.detektivs.su/
https://detectiveolgazelika.su/
Neaizmirstiet: brīdināts ir bruņots!
Ar cieņu, Olga Zeļika

Comments powered by CComment